0537 787 12 22    
admin@tekniksorun.com     Talep Formu

Uydu alıcısı arızaları yapma tamir etme

27 Mart 2021     19407 Görüntüleme

Dahili uydu alıcılın televizyonlar çıksa da uydu alıcılarını yoğun bir şekilde kullanmaya devam ediyoruz. Bozulduğun da uydu alıcısı arızaları yapma, uydu cihazlarını tamir etme, kanal bilgilerini ve frekans bilgilerini girme de ne kadar başarılısınız? Kendiniz evinizde kullandığınız uydu alıcısını ayarlayabiliyor musunuz?

Uydu alıcısı arızaları yapma

Uydu alıcılarının bozulması esnasında ilk önce işlemelere4 başlamadan önce kontrollü bir şekilde bir şeyler yapmanız gerekir. Televizyonda k,i kanalların sinyal yok hatasını vermezi her zaman için uydu alıcısı bozuldu anlamına gelmez. Hatta televizyonda bu tür sorunların çıkması üzerine uydu servisi olarak yaptığımız araştırmalara göre en son bozulan uydu alıcısıdır.

Bundan dolayı televizyon veya uydu radyolarında hatalar ile karşılaştığınız da hemen uydu cihazını resetlemek ve fabrika ayarlarına çevirmekten ziyade farklı bir seçenek olan çanak anten ayarlarını yapmanız daha doğru olacaktır.

Uydu alıcısı arızasını bulma

uydu cihazı arıza bulma

Uydu alıcılarının kullanılan türe göre arıza bulma girişimleri bulunur. Bu arızaların bulunmasının ardından yapabileceğiniz kadar kolay bir durumsa kendiniz yapmalısınız. Bu işlerle uğraşarak vaktiniz yoksa bunu meslek haline getirmiş olan uydu servisleri ile yapacağınız görüşmeler sonucu profesyonel olarak en güzel şekilde yapabilir.

Skart veya hdmi kablolarını kontrol edin

Uydu alıcıları ister küçük mini cihazlar olsun isterseniz de büyük kasalı olan uydu alıcıları olsun hepsi bir ara kablo kullanır. Bu kablolar bazen skart bazen de hdmi olarak ta görülebilir. Uydu alıcısının arkasında ki kablonun cihaza ve televizyona düzgün bir şekilde bağlanmış olmasına dikkat edin. Televizyon da farklı bir çıkış varsa oraya takarak ikinci bir şansınızı  deneye bilirsiniz.

Televizyon kumandasından input, av veya source yazan bir tuş göreceksiniz. Bu tuş harici uydu alıcısının nereye takıldığını gösteren ve bu çıkışı seçmenize yardımcı olan bir foksiyondur. Burada uydu alıcısının kablosunu nereye taktıysanız o çıkışı seçiniz. Yine de uydu alıcısı arızaları yapma da başarılı olamadıysanız o zaman sorunu farklı bir yer de aramalısınız.

Uydu alıcısına elektrik gelmemesi

Uydu alıcılarının bazı modelleri doğrudan sabit bir elektrik fişi ile bağlanırken bazıları da telefon şarj cihazı şeklinde adaptör olarak var. Elektrik fişi veya adaptörün prize takılı olduğundan emin olun. Eğer takılıysa aynı voltajda elinizde bir adaptör varsa onu takıp deneyiniz. Genel de adaptör bozulmaları ile karşı karşıya kalırsınız.

İkinci bir olasılıkta uydu alıcısının arkasında bir açma / kapatma düğmesi varsa bu düğmenin de açık olduğundan emin olmalısınız.

Sinyal yok veya anten hatalı uyarısı vermesi

Uydu alıcısının bozulması veya çanak antende oluşan her hangi bir neden de sinyal yok, lütfen kablonuzu kontrol ediniz, Tuner çıkışı aşırı yüklendi, Anten hatalı veya doğrudan sinyal yok yazabilir. Bunların hepsi de aynın şeyi anlatmaktadır. Sadece yazılım türlerinde farklı ifadeler kullanılmıştır.

İPUCU: Televizyon da anten hatalı yazıyor uyarısı alıyorsanız buraya tıklayarak gerekli olan adımları atabilirsiniz. Ayrıca Tuner çıkışı aşırı yüklendi diye bir hatanın da yazmasından dolayı şikayetçiyseniz buraya da tıklayabilirsiniz.

Çanak antenden sinyal ve kalitenin geldiğinden eminseniz o zaman uydu cihazının arkasında ki anten kablosunu sökünüz. Konnektörün içine bakıp siyah bir şeylerin olup olmadığına ve içerisindeki telin veya bakırın sarı renkli olup olmadığına bakınız. Sıvı teması olduysa bu kısım yer değiştirecektir. Temiz ise geri takınız. Temiz değilde siyahlık varsa o zaman yeni bir konnektör alarak tekrardan uç yapmalısınız.

Uydu alıcısı ayarlarını yapma

Uydu alıcısın da ve diğer kontrol ettiğiniz farklı bir yer de Uydu alıcısı arızaları tespit etme girişimlerinde de bir sorun ile karşılaşmadıysanız o zaman son olarak uydu cihazı ayarlarını beraber yapalım. Uydu alıcı kumandasını elinize alın. Kurulum anten ayarları kısmına giriş yapın. Orada anten ayarları seçeneğinde Türksat4a seçeneğine giriş yapın.

Orada LNB üniversal 9750 – 10600 olması gerekir.

Lnb voltaj: açık olmalı

LNB gücü : Açık

Diseqc: 1.0

Diseqc: 1, 1/4, A, 1/kapalı (Bunlardan her hangi biri yazmalı)

 



BİLGİLENDİRME

 

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HİZMETLER