0537 787 12 22    
admin@tekniksorun.com     Talep Formu

Uydu cihazı kurulumu, Kanal ayarlama

26 Şubat 2018     14663 Görüntüleme

Uydu cihazları çanak anten ile televizyon arasında ki bilgi aktarımı sağlayan önemli bir elektronik malzemedir. Uydu alıcısı veya dahili uydu alıcılı televizyon olmadan kanallar çıkmaz ve yüklenmez. Bu nedenler televizyonunuz ne marka olursa olsun pek önemli değil ama uydu cihazınız güzel olmalıdır. Ya da bozuk olmamalıdır desek daha yerinde olur. Her marka uydu alıcısının çok özelliğe sahip olması veya çok iyi tanıdık bir marka olmasına gerekmiyor. Yeter ki yeni fırlatılmış olan milli uydularımıza uyum sağlasın ve kanalların bulma da zorluk çekmesin hepsi bu aslın da. Bazı uydu alıcılarının tuner çıkışları çok fazla zayıf olduğun dan dolayı yüksek olan sinyalleri zayıf, zaten çok az çekene sinyalleri de tamamen yok derecesin de göstermektedirler. Böyle bir uydu alıcısına sahipseniz, durumu detaylı olarak anlatan bir not yazarak garantiye göndermeniz veya yenisini almanızdır. Yoksa iki de bir antenim bozuk deyip uydu cihazı kurulumu ve anten ayarı için uydu servisi firmalarını çağırabilirsiniz.

Uydu cihazı kurulumu nasıl yapılır?

Yayınların HD veya SD yayın alması tamamen uydu cihazı ile alakalı olduğundan dolayı televizyonunuzun özelliğine göre Uydu cihazı kurulumu ve cihaz seçimi yapmalısınız. Eskiden kullandığınız tüplü televizyon kullanıyorsanız bu televizyonlar için HD yayınları destekleyen uydu alıcısı almanız gerekmez. Her ne kadar tüplü televizyonlar da hdmi çıkışı olmasa da yeni çıkan küçük gözlü cihazların bazı modellerin de hd çıkışına gerek kalmadan iki tane çıkış bulunmaktadır. Bunlar S Kart çıkışı ve diğer bir çıkış olan Hdmi kablosunun takıldığı yerdir.

Otomatik arama ile uydu cihazı kurulumu

Uydu cihazı kurulumu için ilk önce uydu cihazının kullanma klavuzu varsa incelemeniz fayda sağlayacaktır. Genel de resimli olarak anlatılmış olan bu belgelerde ki yazıları okumak daha anlamlı olacaktır. En azından televizyon ayarını daha önce yapmamış kişiler için bu bilgi yerinde olacaktır. Çok fazla menü olduğundan dolayı burada anlatılanlar normal uydu alıcıların da kullanılan menü gibidir. Sizin menü farklı olacağından dolayı kafanız karışabilir ve hiçbir şekilde ayar yapamayabilirsiniz.

Kumandanızdan menü tuşuna basınız. Ardından sol tarafta açılan menü den kurulum veya kanal arama kısmına geliniz. Burada manuel arama ve otomatik arama diye iki farklı seçenek vardır. İlk önce dilerseniz otomatik aramayı gerçekleştirebilir kanalları bulamazsa sonradan da tekrardan manuel arama kısmından da arama yapabilir ve uydu cihazı kurulumu için aramayı sonlandırabilirsiniz.

Manuel arama ile uydu kurulumu

Türksat42E uydumuzun şebeke arama diye bir özelliği bulunmaktadır. Bu özellik sayesin de en yeni kanalları bulmak için sadece bir tek frekans girebilir ve orada bulunan şebeke arama veya network arama kısmını açık tutarak bütün kanalların yüklenmesine tanıklık edebilirsiniz. Şebeke arama frekansları bir süre sonra değişmektedir. Bizler şimdi en yeni olan frekansı burada belirteceğiz ama arama yaptığınız zaman bir problem ile karşılaşırsanız Türksat A.ş sitesine girerek yeni frekansı araştırmanız gerekir.

Manuel arama ile uydu kurulumu için cihazının manuel arama kısmına Frekans: 12380 – Polarizasyon: Dikey Veya V – Sembol oranı: 27500 olarak giriş yapınız. Ardından sadece bu frekansı seçerek şebeke arama kısmını açık / aktif hale getirerek kanal aramasını gerçekleştirebilirsiniz.

 



BİLGİLENDİRME

 

BU KATEGORİDEKİ DİĞER HİZMETLER